AIXÍ ENS AFECTA EL CANVI CLIMÀTIC:

Espanya ja es trova en un procés de canvi climàtic. El canvi climàtic té un impacte que afectarà la gran majoria dels sectors productius, com ara el turisme, l’agricultura i la producció d’aliments. Tendim a pensar que el canvi climàtic és un problema llunyà, però no és així.

De 1880 a 2012, la temperatura mitjana global va augmentar en 0,85 graus Cèlsius.

Els oceans s’escalfen, la quantitat de neu i gel es redueix i el nivell del mar augmenta.

Amb les concentracions actuals i les emissions contínues de gasos d’efecte hivernacle, capaços a finals de segle, l’augment de la temperatura global supera els 1,5 graus Cèlsius en comparació del període de 1850 a 1900 a tots els guions menys que un.

Les emissions globals de diòxid de carboni (CO2) van augmentar un 50% des del 1990.

Efectes del canvi climàtic en el medi ambient:

Ecosistemes com els aiguamolls estan amenaçats de completa desaparició i espècies com l’ós marró i l’alzina surera es troben en perill d’extinció al nostre país. D’altra banda, hi ha una proliferació d’espècies invasores, com ara meduses o mosquits tigre, a costa d’altres espècies autòctones, com els cargols marins.

Què passarà si no adoptem mesures?

Si no es controla, el canvi climàtic revertirà molts dels avenços en matèria de desenvolupament aconseguits en els darrers anys. També augmentaran les amenaces existents, com l’escassetat d’aliments i aigua, que poden provocar conflictes, alhora que redueix les emissions de gasos d’efecte hivernacle i augmenta la resiliència al canvi climàtic.